ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΟΚΙΜΩΝ & ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΤΗΣ Κ.Ο.Θ. «ΣΟΛΩΝ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ»

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα σημαντικότερα συμφωνικά σχήματα της χώρας, προσανατολισμένο στην εκτέλεση έργων του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, με διεθνή παρουσία και εξωστρεφή χαρακτήρα.

Από την ίδρυση της το 1959 από τον Έλληνα μουσουργό Σόλων Μιχαηλίδη μέχρι σήμερα, η Κ.Ο.Θ. αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής διοργανώνοντας τακτικές εβδομαδιαίες συμφωνικές συναυλίες, παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, ενώ συμβάλει στη διαμόρφωση του μελλοντικού φιλόμουσου κοινού με το θεσμό της Ανοιχτής Πρόβας και τις συναυλίες που διοργανώνει σε σχολικές μονάδες.

Η Κ.Ο.Θ. πρωτοπορώντας στον ελληνικό μουσικό χώρο, ηχογραφεί με διεθνούς κύρους δισκογραφικές εταιρείες, όπως η NAXOS, η BIS και η ΕΜΙ.
Η παρουσία της ορχήστρας σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας είναι συστηματική και επιτυχημένη, ενώ η διεθνής της παρουσία περιλαμβάνει συναυλίες σε Βαλένθια, Πεκίνο, Πράγα, Φλωρεντία, Πιστόια, Βερολίνο, Στρασβούργο κ.α.

Ένας από τους βασικούς στόχους της ορχήστρας είναι η προβολή της ελληνικής μουσικής παρακαταθήκης με την παρουσίαση πρώτων εκτελέσεων σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η ανάδειξη νέων καλλιτεχνών μέσω διαγωνισμών, πολλοί από τους οποίους είναι σήμερα καταξιωμένοι στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.

Στον κατάλογο των Eλλήνων και ξένων αρχιμουσικών και σολίστ που έχουν συμπράξει με την Κ.Ο.Θ. συμπεριλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός διεθνώς αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων. Από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή πέρασαν σπουδαίοι Έλληνες καλλιτέχνες, όπως οι Σόλων Μιχαηλίδης, Γεώργιος Θυμής, Άλκης Μπαλτάς, Κάρολος Τρικολίδης, Κοσμάς Γαλιλαίας, Κωνσταντίνος Πατσαλίδης, Λεωνίδας Καβάκος, Μίκης Μιχαηλίδης, Μύρων Μιχαηλίδης, Αλέξανδρος Μυράτ.

Από τον Ιούνιο του 2014 Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κ.Ο.Θ. είναι ο Γεώργιος Βράνος.

Διεύθυνση

Λεωφόρος Νίκης 73,

Τηλ.: 2310 257.900

Σύνδεσμοι

Πρόσβαση

Λεωφορεία: 3,5, 6, 10, 11, 12, 58

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΟΚΙΜΩΝ & ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΤΗΣ Κ.Ο.Θ. «ΣΟΛΩΝ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ»
Hior Chronik

O Hior Chronik (Γιώργος Παπαδόπουλος) ξεκίνησε να δουλεύει ως παραγωγός στον Jazz Fm και ως συντάκτης σε...

7€, 10€. Προσκλήσεις σε κατόχους κάρτας ανεργίας.
Περισσότερα
  ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΟΚΙΜΩΝ & ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΤΗΣ Κ.Ο.Θ. «ΣΟΛΩΝ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ»
Γιάννης Παπατριανταφύλλου Quintet

Μια ξεχωριστή τζαζ εμπειρία υπόσχεται ο Γιάννης Παπατριανταφύλλου και το Qunitet του. Από τους...

8€
Περισσότερα