Από τον Δημήτρη Ράπτη και την Ομάδα «Σώμα Ως»
Ο Δημήτρης Ράπτης γεννήθηκε το 1979 και αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Χορού Θεσσαλονίκης το 2010. Ολοκλήρωσε πολλαπλά σεμινάρια με καθηγητές σύγχρονου και κλασικού χορού. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο σωματικό θέατρο, στην έννοια της body performance, στο θέατρο σκιών και στο κουκλοθέατρο. Συνεργάστηκε με φορείς και θέατρα της Θεσσαλονίκης ως χορογράφος και χορευτής. Συμμετείχε σε projects καθοδηγούμενα από επαγγελματίες εκπαιδευτές όπως οι Bernardo Fallas (Relationship of body and urban environment), Alfrendo Cabrera (Movement creates painting), John Britton (Ensemble physical theatre and vocal training), Ulay (Really time), Δάφνις Κόκκινος, Αγγελική Αυγετίδου (Performance και Δημόσια Τέχνη), Σοφία Μαυραγάνη (Play for urban environment).
Διοργάνωσε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Contact – Improvisation και άλλων τεχνών Jam of Arts στη Θεσσαλονίκη, όπου συμμετείχε και ως εκπαιδευτής. Προσκλήθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία της performance “The Ghosts”, ένα εικαστικό-σωματικό αφιέρωμα στην ιστορία του Γεντί Κουλέ.
Συμμετέχοντας στο διεθνή διαγωνισμό του ISTD (International Society of Typographic Designers) με το project “Fakery” (Σώμα-τοπίο-γραφιστική) της Μαργαρίτας Σερδάρη ως σκηνοθέτης, κινησιολόγος και σκηνογράφος, κέρδισαν το 1ο βραβείο.
Η συμμετοχή του στα 50στά Δημήτρια περιλαμβάνει ένα πολυήμερο workshop χορού, αυτοσχεδιασμού, σωματικής έκφρασης και μελέτης χρήσης αντικειμένου σε σχέση με το θέμα, για επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, improvisers, performers, ηθοποιούς και σπουδαστές δραματικών σχολών και για όσους έχουν ασχοληθεί με τη σωματική τους έκφραση. Οι συμμετέχοντες καλούνται να διερευνήσουν, μέσω της κίνησης, τη δημιουργία και την ανάπτυξη σχέσεων, να εμβαθύνουν στην πολυπλοκότητα αλλά και την απλότητα αυτών και να παρατηρήσουν τη μεταβαλλόμενη στάση τους.
Παράλληλα μελετάται η έννοια και η χρήση των αντικειμένων σε μια παράσταση-performance. Καταλήγοντας σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν τις δυνατότητές του, που άλλοτε αποτελεί το σημείο επαφής και επικοινωνίας και άλλοτε το εμπόδιο των σχέσεων.
Ώρες σεμιναρίου: 10:00-14:00
Συμμετοχή: 40€ (5 ημέρες), jimraptis@yahoo.gr
Με την υποστήριξη: